V podstatě instantní bramborová kaše bez zbytečné chemie.
Parametry produktu
Hmotnost
250 g
Bio
ano
Popis produktu
Wolfberry bramborové vločky se získávají z ekologicky pěstovaných uvařených brambor, které se rozmačkají a následně suší ve válcové sušárně. Bramborové vločky jsou téměř národním jídlem ve Finsku, kde je dokáží připravit na mnoho způsobů. Bramborové vločky jsou lehce stravitelné a mají poměrně nízký obsah vlákniny. Hlavním zdrojem energie z nich je škrob.
Wolfberry Bramborové vločky jsou v BIO kvalitě z finského ekologického zemědělství. Jsou perfektním pomocníkem při přípravě bramborové kaše, bramborových šišek, kroket, bramboráků, noků a bramborových knedlíků. Výborně s nimi ale zahustíte i zelí, polévky a omáčky a hodí se i místo strouhanky na obalování masa.
Pro zachování vitaminů, minerálů a enzymů je vhodné bramborové vločky zalévat vodou nebo mlékem o maximální teplotě 50°C. Doba namáčení je okolo 20 minut a vločky je poté potřeba zkonzumovat do 3 hodin, protože jinak mohou zkysnout. Pro lepší stravitelnost je vhodné vločky před podáváním rozmixovat. K dochucení a snazšímu uvolňování vitamínů se doporučuje k vločkám přidat kousek másla nebo kvalitního oleje.
Složení: brambory; emulgátor E 322 (citrát draselný, který reguluje kyselost); sojový lecitin, E 330 (kyselina citronová, která chrání potraviny před množením bakterií, plísní, kvasinek, zpomaluje jejich žluknutí a zlepšuje jejich strukturu).
Nutriční hodnoty na 100 g: Energie: 1545 kJ / 363 kcal; Tuky: max 0.3 g – z toho nasycené 0 g; Sacharidy: 83.3 g – z toho cukry 6.2 g; Bílkoviny: 7.1 g; Sůl: 0.21 g; Vláknina: 5.8 g; Sodík: 96 mg; Vlhkost: 6 g
Alergeny: Sója
Země původu: Finsko
Obsah balení: 250 g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.